Oulun Silmäkirurgia Oy - Silmälääkäri Ossi Kaijanen

Oulun Silmäkirurgia -Blogi

silmäsairauksien
tutkimus ja hoito

Asiakaslähtöistä silmälääkäripalvelua vuosien kokemuksella.

Pienyrittäjät – tuetaan toisemme takaisin huipulle!

Shoutout pienyrittäjille!

Lääkäriyrittäjänä olen miettinyt koronaepidemiaa kahdelta kantilta. Ensinnäkin sen aikaansaamien terveydellisten vaikutusten vuoksi, luonnollisesti. Toisekseen, kuinka meidän taloudellemme ja pienyrittäjille käy. Itse asiassa seuraan tällä hetkellä enemmän pörssi-indeksejä, kuin joka päiväistä koronaseurantaa, kuinka monta on tehohoidossa ja kuinka monta on menehtynyt.

Muistan vielä hyvin 1990-luvun laman ja kuinka se vaikutti meidänkin perheeseemme. Kuinka lama vaati joiltakin enemmän kuin toisilta. Ja kuinka lamasta toipuminen vaati Tupu-Hupu-Lupu -ketjua ja Nokiaa.

Saku Koivu, Ville Peltonen ja Jere Lehtinen nuorina.

En siis voi olla pelkäämättä, etteikö tämä talouden pysähtyneisyys saa aikaan uutta lamaa ja sitä kautta sen liitännäisvaikutusten lisääntymistä: työttömyyttä, masennusta ja epätoivoa, alkoholismia, eriarvoisuutta. Isot yritykset ja toimijat kyllä tulevat nousemaan, mutta pienyrittäjät ovat isossa pulassa.

Haluan, että viimeistään rajoitteiden poistuessa ihmiset suosisivat enemmän paikallista toimijaa kuin isoa yritystä, pientä kivijalkaa enemmän kuin megakoon nettiputiikkia. Esittelen tässä muutamia itselle tärkeitä lähialueen yrityksiä, jotka ovat minulle läheisiä ja jotka todella kaipaavat meidän tukeamme, jotta ne pysyvät pinnalla näinä haastavina aikoina.

City Salonki

Manikyyristä puhtia arkeen!

Uskokaa tai älkää, myös miesten kannattaa käydä kosmetologilla silloin tällöin! Terve ja heleä iho pitää nuorekkaana, ja mikäs sen mukavampaa kuin iäkkäämpien asiakkaiden pojittelu! Silloin tietää, että ainoat kasvojen uurteet ovat vaan hymyuurteita.

Ja jos te mieslukijat olette jämähtäneet viime vuosituhannen puolelle, ettekä todellakaan aio missään hoidoissa käydä, ostakaa paremmalle puoliskolle/äidille/siskolle/ystävälle vaikka lahjakortti kynsihuoltoa varten. Voin luvata, että pisteet tulevat kotia.

Oulussa kosmetologin ja kynsistudion palveluita saa City Salongista Jenniltä, Uusikatu 8, Oulu. Myös lahjakortin ostaminen nettisivuilta on mahdollista.

www.citysalonki.com

Muotiprivaatti

Korvikset korviin, töppöset jalkaan ja menoks!

Kertakäyttöistä muotia ei pidä suosia, vaan löytää oma tyyli ja vaatettaa itsensä laadukkailla tuotteilla. Tällaiset vaatteet myös kestävät huomattavasti pidempään ja ovat ajattomia. Puistolan kiinteistössä Pakkahuoneenkatu 15 (Oulussa) sijaitsee Muotiprivaatti, missä Iina auttaa teitä neitejä ja rouvia löytämään oman tyylinne.

Miespuolisena en voi itse kovinkaan käyttää Iinan palveluita tyyliini (se onkin uniikki ja ajaton), mutta tiedän kyllä, mistä löydän Miralle kauniita ja mielekkäitä lahjoja. Muotiprivaatista hyvinkin! Muotiprivaatilla on myös nettikauppa, joka kannattaa ehdottomasti tsekata!

www.muotiprivaatti.fi

Tuohinon Tila

Aamu käyntiin oikialla sapuskalla.

Kaurapuuro on voittajien aamiainen. Minulla puuroon tulee Keso-raejuustoa ja Valion mehukeittoa. Näin on ollut viimeiset 10 vuotta, ja tulee aina jatkumaan.

Voittajien valinta on Tuohinon gluteeniton täysjyväkaurahiutale. Parempaa puuroa saa hakea, mutta tätä ei tarvitse hakea Kempelettä kauempaa. Tuote on tullut vasta kauppoihin, joten kannattaa tsekata Tuohinon nettisivuilta ja Facebookista (Tuohinon tila) jälleenmyyjät.

www.tuohino.fi

Optiholmi

Edessä häikäisevä tulevaisuus.

Optiikassa on eroja. Tiedän mistä puhun; eri leikkaussalimikroskooppien optiikat eroavat toisistaan kuin yö ja päivä. Erilaiset prismajärjestelmät, kiintopisteet ja aukot vaikuttavat paljon näkymään.

Täten myös aurinkolaseissa on eroja. Valehtelematta parhaimmat aurinkolasit minulle ja myöhemmin myös Miralle olen hankkinut Jarkolta ja Miialta Optiholmista Pekurin kivijalasta Oulusta. Enää ei silmiä siristä aurinkoisellakaan säällä. Optiholmilla on taatusti Oulun tyylikkäin ja omaperäisin lasivalikoima!

www.optiholmi.fi

Place Diva

Tähän ei enää Soul Glo:ta tarvita!

Aina kun Mira tulee kampaajalta kotia, on hän kauniimpi kuin sinne lähtiessä. ”Voiko sellainen olla mahdollista?”, kuulen teidän kysyvän. Kyllä voi, varsinkin jos käy Place Divassa. Miran luottokampaajana siellä toimii Minna.

Minun ajaton ja uniikki kampaus hoituu hyvin usein nk. ”viis-piikkisellä”, joten kokemukseni Place Divasta ovat kieltämättä vähäiset. Mutta Mira kehuu kampaamoa valtoimenaan, ja hän on hyvin usein oikeassa, joten miksi en häntä uskoisi? Uskokaa tekin. Varaa aika tai osta lahjakortti!

www.placediva.fi

+ spesiaali maininta

Levykauppa Äx

3313 kierrosta minuutissa täyttä nautintoa.

Nyt kun jokainen meistä on päässyt harjoittelemaan hidasta elämää karanteenin vuoksi, kehotan teitä jatkamaan sitä musiikin parissa vinyyleiden muodossa epidemian jälkeenkin. Kun albumia keskittyy kuuntelemaan albumin verran, elämän hektisyys rauhoittuu ainakin hetkeksi.

Oulun Silmäkirurgian vinyylikokoelmaa auttaa kartoittamaan Levykauppa Äx Hallituskadulla. Minusta asiakaspalvelun laadusta kertoo se, että useamman vuoden asiakkuuden jälkeen minulle voidaan suositella jotain täysin uutta ja yleensä se on nappisuositus. Suosimalla ”hidasta musiikkia” suositte myös artisteja, jotta he voivat jatkaa musiikin tekemistä. Nettikaupasta hoituu myös tilaukset kotia!

www.levykauppax.fi

Ei luovuteta!

Pienyrittäjät tarvitsevat jo nyt meidän apuamme. Kukaan ei tiedä, kauanko epidemia kestää, kauanko paikat ovat kiinni tahi paljonko vakuutusyhtiöistä tai valtiolta heruu rahaa. Tiedän, että ajat ovat haastavat meille kaikille, mutta varsinkin pien- ja palveluyrittäjille.

Suosi suomalaista, support your local, pidetään pienet kivijalat pystyssä.

 

Kuuntelusuositus: ”Going Home (Theme of Local Hero)” – Dire Straits

https://www.youtube.com/watch?v=3DB-uJ0TxKQ

https://open.spotify.com/track/6hqVElVLAFBEtAaSWQf8pY

JAa blogipostaus